Over ons - Historie

De jachthoorn groep “Kiekdoaris” komt oorspronkelijk uit Almelo. Sinds 2008 heeft de jacht de jachthoorn groep “De Reggebloazers” uit Rijssen zich met succes bij de padvindersband ‘Kiekdoaris” aangesloten. In de nieuwe bezetting met zeer enthousiaste blazers vormen we nu een mooie groep die een aantal specifieke jacht gerelateerde en ook andere muziekstukken voor diverse gelegenheden ten uitvoer kan brengen. De naam “Kiekdoaris” ooit ontstaan uit enkele midwinterhoornblazers is een Twentse uitroep van verbazing. Vrij vertaald “kijk daar eens” betekent.

De midwinterhoornblazers zochten een aanvulling op hun hobby en dat vonden zij bij de padvindersband die een jachthoornsectie had. “De ReggeBloazers” is ontstaan op de Nieuwjaars receptie van de KNJV. Afd. Midden Overijssel op de eerste zaterdag van 1990 is de eerste aanzet voor deze groep gegeven. Tijdens deze middag zaten een groep Rijssenaren bij elkaar aan tafel onder het genot van een hapje en een drankje te luisteren naar de muziek van de jachthoorn blaas groep Plessiere uit Doorwerth. Toen kwam het idee naar voren dat wij dat ook wel zouden willen leren. 

Tijdens een gesprek met enkele leden van deze groep kregen wij de uitnodiging om met 4 mensen bij deze club te komen om het te leren. In Februari 1990 gingen we met 4 mensen op weg naar kasteel Doorwerth het Jacht Museum van de KNJV. waar de repetities werden gegeven .Na anderhalf jaar Doorwerth zijn we in Rijssen voor ons zelf door gegaan met de groep. Het aantal leden liep in de loop der jaren van 4 tot 12 mensen op zowel mannen als vrouwen. 

Wij blazen naast de dood signalen ook marsen en fanfares. Het doel was om te blazen op jacht partijen en vergaderingen en feestjes welke te maken hadden met de jacht.
Van de opbrengsten van deze optredens werd nieuwe kleding aan geschaft In 2008 is onze groep door meningsverschillen uit elkaar gevallen en zijn we samen gegaan met de groep” Kiekdoaris” uit Almelo.

In 2014 zijn beide groepen onder samen gegaan als een vereniging en hebben zich inlaten schrijven bij de kamer van koophandel onder de naam “Kiekdoaris” te Almelo.
Onze repetities vinden plaats in Hellendoorn.

Op woensdag avond van 19.30 uur tot 21.30 uur.
Voor informatie:

Secretaris: 
R. v.d. Vegt
Ommerweg 123
7447 RC Hellendoorn
E-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Regge Blazers...

       

Jachthoorngroep "KIEKDOARIS" -  www.jhgkd.nl - Jachthoorngroep Oost Nederland  -  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.